Vaccinatie corona huisartsenpraktijk Lodewijkstraat

Vaccinatie corona huisartsenpraktijk Lodewijkstraat

Update 15 april 2021  

De vaccinatie voor mobiele mensen onder de 60 jaar met het syndroom van Down of morbide obesitas worden door de GGD gevaccineerd. Zij ontvangen hiervoor een brief van de huisarts.

Demissionair minister Hugo de Jonge heeft het advies overgenomen van de gezondheidsraad om mensen jonger dan 60 jaar niet meer te vaccineren met het Astra Zeneca vaccin.

Op zaterdag 10 april zijn in de praktijk corona vaccinaties van Astra Zeneca gegeven: een mooie stap vooruit in de strijd tegen het corona virus op weg naar weer een normale samenleving.

De prikken zijn gegeven aan onze doelgroep, die was uitgenodigd:
– Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960.

– Mensen met het syndroom van Down geboren in 1946 tot en met 1960.

– Mensen met zwaar overgewicht (BMI >40) geboren in 1946 tot en met 1960.

Deze laatste groep is voor de huisarts lastig te selecteren, omdat dit niet altijd apart gecodeerd is in het huisartsdossier. Denkt u een BMI > 40 te hebben geef dit dan s.v.p. door aan de assistente van de praktijk. BMI = gewicht / lengte ², goed te berekenen via de BMI calculator: https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx. Als u geen uitnodiging hebt ontvangen, kunnen wij u op de reservelijst plaatsen.

Reserve prikken

Wanneer de huisartsen prikken over houden gaan deze uiteraard goed gebruikt worden om spillage te voorkomen. Wie we daarvoor kunnen oproepen hangt af van de beslissingen van het RIVM en de overheid.

Wanneer maakt u geen gebruik van de oproep?

  • als u 4 weken voorafgaand aan de prikdatum een COVID-19 infectie hebt gehad. In principe volstaat dan 1 vaccinatie die is voor u dan al gepland op 3 juli,
  • als u zwanger bent,
  • als u al een vaccinatie hebt gehad,
  • als u binnen 48 uur na de geplande vaccinatie een operatie (met narcose) moet ondergaan,
  • als u ziek bent (temperatuur > 38,5 graden),
  • Als u in quarantaine zit (in afwachting van een PCR test via de GGD),
  • Bij verkoudheids-/COVID klachten moet u zich eerst laten testen via de GGD.

Overleg zo nodig met de praktijk als u twijfelt of u de vaccinatie mag krijgen. Dit geldt zeker als u in het verleden (ernstige) allergische reacties ergens op gehad hebt.Call Now Button
Translate »